УМБАЛ Свети Георги“ бе отличена като иновативна болница по време

...
 УМБАЛ Свети Георги“ бе отличена като иновативна болница по време
Коментари Харесай

УМБАЛ Свети Георги с награда за иновативна болница

 УМБАЛ " Свети Георги “ бе отличена като новаторска болница по време на 11-ото издание на самодейността " Лекарите, на които имаме вяра “, проведена от вестник " 24 часа “. Престижната премия връчи здравният министър Кирил Ананиев, а от името на болничното заведение я одобри зам.-директорът по лечебната активност в База 2 на УМБАЛ " Свети Георги “ доцент доктор Марин Атанасов. Той акцентира, че нововъведенията и модерната инсталация са ефикасни единствено с помощта на висококвалифицираните фрагменти, които работят с тях. 

Университетска болница " Свети Георги “ е освен най-голямото лечебно заведение в страната, само че и най-старото, с близо 140-годишна история. Тя разполага с клинични звена по съвсем всички медицински области и работи по над 90% клиничните пътеки на НЗОК. За Пловдив и  Южна България болничното заведение е най-значимото здравно заведение със стратегическо и обществено значение за популацията в този ареал. При избора за една от 11-те новаторски лечебни заведения в страната значима роля е изиграло високоспециализираното и неповторимо лекуване с единствения в страната кибернож за прицелна радиотерапия на злокачествени новообразувания, модерният интегрален център за лекуване на тумори и контузии на глава и шия, оборудван с О-рамо и навигационна система, високотехнологичнит центрове за оперативно лекуване на международно равнище. 

Още 10 лечебни заведение от страната получиха награди за въвеждане на нововъведения. Наградите им връчваха предеседателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на здравепозването Кирил Ананиев. За 11-ата годишна гала на самодейността " Лекарите, на които имаме вяра “ признателни пациенти са номинирали лекари от разнообразни специалности. Чрез тях в графа " Онкология и хематология “ бе отличена  и проф. доктор Жанет Грудева, зам.-директор по лечебната активност в База 1 на УМБАЛ " Свети Георги “. Проф. Грудева е шеф на Клиниката по клинична хематология в болничното заведение и народен съветник по клинична хематология с потвърден опит и професионализъм. 

Нейна пациентка, сега на 24 години, с хронична миелоидна левкемия след революционно лекуване с прицелни лекарства е постигнала молекулярно-генетична ремисия. Това е дало опция за прекъсване на лекуването и поддържане на ремисия без лекуване. След прекъсване на медикаментите към този момент не е съществувала заплаха дамата да забременее и да роди преди към един месец крепко момченце. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР